به گزارش ایسنا، این عضو مهم همچنین به عنوان یک فیلتر عمل میکند به طوری که مواد سمی را از خون خارج ساخته و به حفظ سلامت ترکیبات خون در عروق کمک مینماید.
مشکلات کبدی شامل طیف وسیعی از بیماریها و نارساییهایی هستند که به بافت کبد یا عملکرد آن آسیب میرسانند و عمدتا نیز بافت کبد در تماس با یک ویروس ممکن است ملتهب شود. مهمترین عواملی که موجب بروز بیماریها و ناراحتیهای کبدی میشوند شامل ویروسهای هپاتیت A، B و C، مصرف الکل و استفاده زیاد از داروهای مسکن هستند. به علاوه چاقی نیز موجب تجمع چربیها در کبد میشود.
به گزارش سایت اینترنتی هلت میآپ، علائمی چون زرد شدن رنگ پوست، ناخنها و چشمها میتواند نشانه یک مشکل کبدی باشد. همچنین کاهش ذخیره گلبولهای قرمز در خون فرد مبتلا به ناراحتی کبدی موجب ایجاد احساس ضعف و خستگی بدون دلیل آشکار میشود. همچنین فرد ممکن است دچار کاهش وزن ناگهانی شود. علاوه بر این خونریزی بینی و لثهها میتواند علامت دیگر عملکرد نامناسب کبد باشد. بیماری کبدی همچنین باعث ایجاد حالت تهوع، استفراغ و درد شکمی میشود.
اگر کبد آسیب شدید ببیند، بدن به جای رد کردن خون از کبد، دوباره خون را به این عضو بازمیگرداند و این امر باعث میشود که خون در مری و مجاری گوارشی وارد شود و در نتیجه مدفوع یا استفراغ بیمار خونی میشود.
بیماری شدید کبد به سایر اعضا نیز آسیب میرساند برای مثال طحال در چنین شرایطی نمیتواند به طور کافی و مناسب چربیها را هضم کند و کلیهها نیز آب حاوی نمک را نگه میدارند و در نتیجه تورم در ناحیه شکم و پاها بروز میکند.
از آنجا که کبد آسیب دیده روی تامین خون مورد نیاز قلب نیز تاثیر میگذارد لذا نارسایی کبدی میتواند به عملکرد قلب نیز آسیب وارد کند.
علائم بیماری کبدی ممکن است به طور ناگهانی یا به مرور زمان بروز کنند. بنابراین انجام معاینات دورهای و مراقبت مناسب جهت پیشگیری از آسیبهای جدی به این عضو حیاتی، ضرورت دارد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 26,دسامبر,2024